Velkommen til Villblomsten

Vi er en friluftsavdeling, og har vår base i "100-meterskogen" - rett utenfor barnehagens gjerde. Her har vi gapahuk, bålplass og lavvo. Vi har fokus på lek og aktivitet i naturlige omgivelser, og vi ønsker at barna skal få gode opplevelser ute, gjennom hele året. Vi bruker nærområdet i stor grad, både til korte og litt lengre turer. Vi benytter oss også av ulike fasiliteter i nærområdet som biblioteket, trøgstadhallen, svømmehallen mm. På vår avdeling er det til sammen 18 barn (4 og 5-åringene) og 3 voksne.

"Og i dagene som kom, gjorde ikke Ronja annet enn å passe seg for det som var farlig, og øve seg på ikke å være redd. Falle i elven skulle hun passe seg for, hadde Mattis sagt, derfor hoppet hun med liv og lyst på de glatte steinene ved elvebredden, der den fosset av gårde som aller verst. Hun kunne jo ikke gå bort i skogen og passe seg for å falle i elven. Skulle det være noen nytte i det, måtte hun gjøre det ved strykene, og ikke noe annet sted"

(Ronja Røverdatter øver seg på å ikke falle i elven, Astrid Lindgren 1981)